Skal du afsted på fisketur så kan det være en god ide, at tjekke alle sine ting gennem inden man tager afsted. Både for at sikre at udstyret er i orden, men også for at sikre du faktisk har det hele med. Det er utroligt ærgerligt at komme frem til sit valgte fiskested for at finde ud af at man har glemt det vigtigste – derfor har vi lavet denne lille liste med ting og et par andre gode tricks til din næste fisketur. 

Husk fiskestangen

Noget af det vigtigste når man skal ud og fiske er selvfølgelig fiskestangen – nogen vil mene at det er helt naturligt at man tager den med, men man hører jævnligt historier om folk der får pakket alt deres grej, men glemmer fiskestangen derhjemme. 

Hjulet – medefiskeri er ikke altid godt

Udover fiskestangen er det vigtig at huske sit fiskehjul – nogen mennesker lader altid deres fiskehjul side på stangen, hvor andre tager det af for lettere opbevaring. Er du en af dem der tager det af når du ikke er ude og fiske – så husk det. 

Ekkolod

Skal du ud og fiske med båd, så har du med garanti et ekkolod monteret i båden. Nogle vælger at tage modtager enheden med hjem for at undgå den bliver stjålet. Derfor er det vigtigt lige at tjekke op på om ekkoloddet sidder i båden eller ligger hjemme i skuffen. 

Endegrej

Sidst, men ikke mindst skal du selvfølgelig huske dit endegrej. Der er ikke meget ved at fiske uden at have sit endegrej med. Fiskene holder desværre ikke fast i den bare line. Det havde ellers være fantastisk hvis de gjorde. 

De fire ting som vi har nævnt ovenover her er selvfølgelig nogle af de mest essentielle ting, at have med når man skal på fisketur. Udover selve grejet så kan der være en masse andre ting, som kan være rare at have med. Disse ting vil jeg kalde for bekvemmeligheds tingene.

Noget af det jeg synes er vigtigt, hvis jeg ved at jeg skal være ude i mange timer er selvfølgelig mad og drikker. Der er jo et gammel ordsprog der lyder på “Uden mad og drikker, dur helten ikke”. Det gælder bestemt også når man er ude og fiske. Derfor anbefaler jeg at man smører sig en ordentlig madpakke, og sørger for at få rigeligt med væske med. 

 

Written by Benjamin
Mit navn er Benjamin Hansen - jeg har over 30 år i militæret bag mig, hvor jeg i de sidste 5 har undervist på Center for Sergent og Maritim Uddannelse. Min vision med siden her er at dele mine erfaringer, fra et langt liv i militæret.