Børn, madpakker, vasketøj og indkøb – det er blot nogle af de ting som skal til i en almindelig husholdning for, at få det til at fungere. For de fleste familier er det forholdsvis lige til at få til at gå op, men i min tid som soldat – både som udsendt og aktiv på kasernen, så har jeg været meget væk fra familien.

Det har være en process for os, som vi løbende har skulle tilpasse – men generelt synes jeg vi har fundet frem til en måde der passer os helt perfekt. Vi har fundet frem til en række løsninger, der gør hele vores hverdag meget lettere – og som maksimere den tid, vi har kunne bruge sammen.

Mad fra måltidskasser

Noget af det som vi fandt ud af tog en del tid om ugen var, at skulle planlægge en madplan, indkøb også tage ud på selve indkøbet. Vi kiggede efter forskellige alternative løsninger og fandt frem til at måltidskasser virkede som den rigtige løsning.

Vi prøvede et par forskellige før vi fandt frem til måltidskasser fra Kokkens hverdagsmad, som passede perfekt til vores behov. De havde et stort udvalg af forskellige retter, som passede sammensætnings vis med hvad vi prioritere i vores kost.

Rengøringsdame

En anden ting vi har valgt at prioritere er at hyre en rengøringsdame – det giver os mulighed for at spare et par timer hver uge, som vi kan bruge sammen i stedet for. Den lette rengøring i løbet af ugen klare vi selv, men hver fredag får vi gjort ordentligt rent. Selv efter jeg er begyndt at få mere normale arbejdstider, så har vi bibeholdt hende da det giver så meget tid og glæde, at komme hjem til et helt rent hjem.

Bedsteforældrene har været en stor hjælp

Sidst, men ikke mindst har begge vores bedsteforældre været en stor hjælp. De har med glæde hjulpet med at hente og bringe børnene de dage, hvor vi ikke har kunne få det til at fungere. Min ældste har endda fået en fast ugentligt dag sammen med Farfar og farmor efter skole.

Det giver dem så meget glæde, at de kommer hinanden så meget ved. Det der var vigtigt for os var, at det var på bedsteforældrenes vilkår. De skulle ikke føle at vi udnyttede dem, men de skulle nyde det. Derfor var vi hele tiden opmærksomme på, hvordan de havde det.
Written by Benjamin
Mit navn er Benjamin Hansen - jeg har over 30 år i militæret bag mig, hvor jeg i de sidste 5 har undervist på Center for Sergent og Maritim Uddannelse. Min vision med siden her er at dele mine erfaringer, fra et langt liv i militæret.