De fleste mennesker er bekendte med at man som soldat jævnligt har et gevær eller en pistol i hånden. Det er enten hvis man er udsendt eller hvis man blot er hjemme på kasernen og deltager i diverse øvelser.

Yderligere så har man som soldat en masse skydetræning både med gevær og pistol, for hvis man kommer i en skarp situation – så skal man være klar til at skyde. Og ramme.
Gennem mine mange år i militæret har jeg lært meget om disciplinen i at have med våben at gøre, det sammen hold det kan skabe og ikke mindst, hvordan at man kan koble af mens man skyder. Det vil jeg fortælle lidt mere om i denne artikel.

Våben disciplin og respekt

Når man har med våben at gøre, uanset art – så er det vigtigt at man har en vis disciplin og respekt for det. Selvom det f.eks. blot er en luftpistol, så er det ikke legetøj. Det kan gøre seriøs skade, og derfor skal man også behandle det med omhu.
For nogle mennesker falder det helt naturligt, men det gør det ikke for alle.

Jeg har brugt en del tid i haven med både luftgevær og luftpistol, da det har givet mig mulighed for at vedligeholde min skydning selvom jeg var derhjemme. Yderligere har jeg haft rigtig mange gode timer med mine børn, hvor de har lært om den disciplin og respekt et våben kræver når man håndtere det.

Fokus

Udover at have lært mine børn meget om disciplin og respekt, så har de lært en masse om fokus. Når man skyder er det vigtigt at man er fokuseret. Både på målet, sin holdning og ikke mindst sin vejrtrækning.

For mindre børn kan det være svært i starten, men det er rigtig god træning til at lære at fokusere og styre sin krop at skyde. Hvis man ingen erfaring har med at skyde, så kan det anbefales at se lidt videoer på nettet om at skyde med luftpistol eller gevær, eller melde sig ind i den lokale skytteforening. De findes over hele landet og udover at lære om at skyde, så får man også et utroligt godt sammenhold.

Sammenhold

Sammenhold er helt unikt og bliver hurtigt skabt på en skydebane – uanset om det er i baghaven eller i den lokale skytteforening. Man får hurtigt små interne konkurrencer, som er med til at forbedre en selv – men man hjælper også hinanden til at optimere hinandens skydning.

Written by Benjamin
Mit navn er Benjamin Hansen - jeg har over 30 år i militæret bag mig, hvor jeg i de sidste 5 har undervist på Center for Sergent og Maritim Uddannelse. Min vision med siden her er at dele mine erfaringer, fra et langt liv i militæret.